Over Arjen Brijs

Thuisbakken is mij met de paplepel ingegoten. M’n moeder en ook m’n oma maakten altijd alles zelf. Dus toen ik op mezelf ging wonen, was het heel normaal dat ik voortaan ook zelf aan de bak zou gaan. In de loop der jaren heb ik het bakken steeds meer onder de knie gekregen en ben ik meer en meer zelf gaan maken. 

 

Door mijn deelname aan Heel Holland Bakt in 2019/2020 heb ik het Vlaardingse IJzerkoekje landelijke bekendheid bezorgd. Mijn doel is om het ijzerkoekje nog bekender te maken in Nederland en wie weet daarbuiten. Neem bijvoorbeeld ijzerkoekjes mee als leuke binnenkomer voor wanneer je op visite gaat. Of trakteer ijzerkoekjes bij gelegenheden zoals een babyshower, receptie of als bedankje. 

 

Ik vind de ijzerkoekjes niet alleen heel erg lekker, ze zien er ook nog eens stoer en ambachtelijk uit. Het feit dat ze op een gietijzeren plaat gebakken worden en niet in de oven maakt ze uniek ten opzichte van andere koekjes. 

Arjen Brijs Koekenbakkert